Valborg

Kom precis hem från skolan och ska snart stoppa i mej lite mer än dom jättesötade flingorna som jag precis satt och käkade direkt ur flingpaketet.
Åt inte speciellt mycket till lunch, förstår ni. Pyttipanna är inte favoriträtten direkt. Speciellt inte skolans. Om det inte redan finns ngt som heter "pytt-soppa" så har dom definitivt uppfunnit det.
Efter lunch gick allting långsamt och det var nog den längsta dagen på länge. Trots att vi slutar tjugo över två!
Men nu är jag i varje fall hemma och har en lugn eftermiddag framför mig. Sen ikväll så ska jag träffa lite kompisar, och även fast det just nu känns som om vi inte har några direkta planer så kommer det nog att bli så mysigt så.
Men så klart så kommer pappa och ska leka viktig: "nu på valborg så är man extra rädd om sina barn, så jag vill veta vad ni gör"
Ehm. Hallå? Kan ingen bara få honom att sluta exictera? snälla?
Och om någon person skulle lyckas med det så kanske den kan trolla fram lite nagellack åt mej medans den ändå är i farten? (a)
Mina naglar är verkligen hemska! Och nagellack är en av många viktiga grejer som min pappa inte har eller någonsin kommer att ha en tanke på att köpa. Herregud. Gör min pappa till en mamma?
Fast just för tillfället så är det bara nagelakutvården som är lockande, för att stå vid en brasa i det här vädret känns inte så jättehärligt. Visserligen så är det varmt och skönt vid brasan, men  där hade vi inte tänkt att hänga hela kvällen. Så nu tänker jag hålla alla min tummar för att solen vill titta fram. Om inte så får en sista-minuten-soldans ske inne på ica där vi ska handla massa onyttig mat inför kvällen.
varma kramar / frida
image17

Orientering och sjukvård

Tjosan.
Måste egentligen ner och skära lite sallad. Min fader har ropat säkert fyra gånger,
men jag lite snabbt berätta om min soliga dag.
I skolan hände det inget speciellt på morgonen, bara en, som vanligt, tråkig bildlektion. Efter det var det lunch och sen origentering. YES! ..nej, så glad blev jag faktiskt inte.
Vi tävlade klassvis, så en grupp ur klassen hämtar 2 kontroller, växlar till nästa grupp som hämtar två andra kontroller, osv.
Min grupp sprang sträcka 2, och det gick hur bra som helst! Om man bortser från att vi inte hittade kontrollerna..
Helt allvarligt? Vi sprang och letade efter den jävla kontrollen i ett år. minst!
Men den ville inte finnas. Som om det är vårt fel?  : o
Okej, kanske lite, men hur som helst så tog vi den andra utav dom två kontrollerna som vi skulle hämta istället, och den gick jättefint att hitta. (vadå sprang efter dom andra?)
Och skickliga som vi är så lyckades vi, efter kanske ytterligare ett år ,att hitta kontrollen som inte fanns också, så vi växlade till nästa grupp som tyckte att vi hade vart otroligt duktiga. Dom applåderade i varje fall, fast dom hade kunnat jobba lite med ironin, för den märktes inte så jättetydligt.
Ja, när origenteringen var slut så la jag mig för att sola på verandan, och jag tror nog att jag lyckades få lite färg. (a)
Och precis när det var som varmast så skulle min kisse såklart jävlas genom att bita väldigt mycket i stygnen som hon fick när hon steriliserades i fredags. Så det var ju bara att be pappa köra henne ut på färingsö där ett supergulligt lesbiskt gammalt par, på säkert 75 bast, har sin lilla djurklinik.
Så nu får hon äta pencilin och ha en fet tratt på huvudet. 
- Skyll dej själv, kissemissen.
Men nu måste jag nog skära den där salladen, innan pappa blir arg.
puss / frida
                                                           
image6

Måndagskväll

Kom precis hem från träningen. Blir alltid så sockersugen efter en träning, så nu sitter jag här och häller i mig äppelmer. mumsi! (a)
Jag borde egentligen gå och duscha, för jag knäppte precis upp benskydden och känner hur det stinker svett. usch!
Men jag tänker inte gå ifrån datorn förän jag har hittat låten "no air" med Jordin Sparks och Chris Brown.
Helt jävla lost i den låten. Så himla bra!
Den borde inte vara så svår att hitta, så det går väl fort. Men nu gick ändå min syster in i duschen så jag måste stå ut med svettlukten att tag till.
Så för att tänka på något annat kan jag skriv lite om min dag.
Det började med att jag kom ca en kvart för sent, min mentor blev arg och frågade sen ut oss om ett EVA-pass (elevens val av arbete) som vi hade struntat i, och som ursäkt hittat på att vi hade utelektion och att det var därför som våran andra klassföreståndare hade hittat oss solandes nere vid vattnet.
Vi försäkrade henne om att vi hade tillåtelse utav Ulla att sitta ute. (Ulla är skolans virrigaste lärare och har minne som en guldfisk, så hon kommer inte ha en aning om ifall hon gav oss tillåtelse eller inte) Rätt safe plan, eller hur? Fast det finns en del luckor, som närvarolistan tillexempel, men det är skitsamma.
Sen så hade vi ett antal sega lektioner som tex svenska, matte, livskunskap och NO.
NO-tiden använde jag och Camilla till att försöka spränga en lampa, men det gick inge vidare. 
Mycket tråkigt. Vi lade verkligen ner hela vårt hjärta i det projektet.
Men nu ska vi hur som helst avsluta elläran och börja med sex och kärlek. jättekul. Vår typ 65-åriga NO-lärare ska snacka om sex? hmm.. vi får väl se hur det blir.
Och jag fick reda på att vi ska ha tema sex och kärlek i bilden också. Det är jag också en aning skeptisk till?
haha, hejaheja!
Men nu förstår ni, nu är min Mer slut, jag har hittat "no air" och duschen är ledig.
smell u later / frida

skolmorgon

Jag kommer inte hinna skriva speciellt mycket nu på morgonen pga att min buss går om tio minter.
stressigt stressigt.
Morgonen började med att jag försov mig. Jag har börjar göra det allt oftare, för när klockan ringer så stänger jag av den men istället för att gå upp så somnar jag om.
Hallå? Frida? Kan du inte åtminstone sätta klockan på snooze? -.-'
Aja, no big deal, jag kommer någorlunda i tid iallafall.
Till frukost blev det lite flingor med mjölk, det blir det nästan alltid, för på morgonen är man inte sugen på en torr äcklig macka med pappas ännu äckligare favorit-ost på. euw!
Jag tar med mej en frukt till skolan om jag skulle bli hungrig. (eller, det brukar vara min plan, men jag glömmer oftast bort det)
Nu måste jag nog gå. Men sådär supertaggad är jag inte precis. Längsta dagen, jobbigaste lektionerna, (avslutar en måndagen med en och en halv timmes NO. hur fan tänker man?) och vädret är helt jätteäckligt.
Men jag kan faktiskt se solen genom molntäcket, så jag får väl hoppas på att den jobbar sig fram.
hejahejaheja!
pussar / frida

Självmordsbenägen

Tro mej. Efter en torsk är det näst intill omöjligt att få mej glad. Så himla arg! Ska nog sjukanmäla mej i skolan imorn. Jag lovar, det är verkligen så det känns. Jag bara längtar till nästa match så att vi kan vinna den och bli kvitt den äckliga känslan i magen. Fast nästa match är mot bajen. Jättekul, verkligen.
Jora, nu ska jag inte vara för neggi. Det ska bli kul, åtminstone om vi spelar bättre än vad vi gjorde denna matchen, annars blir jag mer än bara självmordsbenägen.
Fotboll är inte på liv och död - det är mer än så.
Jupps, den har vi alla hört ett antal gånger, och den stämmer perfekt, tycker jag allt. :)

Hur som helst så ligger jag i min varma goa säng just nu och har ingen aning om vad jag ska göra.
Borde läsa lite spanska, det har jag planerat hela dagen, men det har inte blivit av och lär väl inte bli av ikväll heller.
usch, vad dålig jag är. skärpning! :$
Imorgon kommer jag ju inte heller hinna, för då är det träning klockan halv sex, så jag måste åka hemifrån vid fem och jag slutar skolan vid kvart i fyra (suck).
Fast  iförsig så har man ju tid efter träningen. Då svär jag på min mors död att det blir av. Jag måste verkligen sluta sitta och tjocka mej framför datorn så mycket som jag gör, och med en nyförskaffad blogg så kommer det ju inte att bli lättare precis.
Känner mig som mormor när jag undrar vart ungdomen är på väg? haha.
Ajuste, nu kom jag på att ett annat löfte jag har gett mej själv under dagen är att fixa mina naglar, jag kanske inte kommer hinna måla dom klockan kvart i elva på kvällen, men jag kan i varjefall ta bort mörkrött, bortskavt gamalt nagellack.
Puss och godnatt / frida

Söndag förmiddag

Idag vaknade jag runt halv elva, så jag är riktigt utvilad men ändå sjukt trött.
Kan bero på att jag var borta i Troxhammar och lirade lite golf med far min. Jag svär på mitt liv att jag är född till att spela golf.
..Njaa, inte riktigt. Slagen kan inprincip hamna vart som helst, om jag överhuvudtaget träffar bollen, (en gång lyckades jag skjuta bort peggen, medans bollen låg kvar på precis samma ställe. Är inte det lite skickligt?)
+ jag får så himla ont i händerna. Om pappa vill ha mer sällskap av mig i golfsammanhang så får han köpa mig någon sorts pälsstrumpa som jag kan trä på skaftet på den satans golfklubban. Det borde det faktiskt finnas.(?)

Jag antar att det snart är dax för käk, sen så ska vi iväg mot Huddinge för att lira andra matchen i st:erikscupen.
Huddinge kom 2:a förra året, så det lär väl bli tufft, men förra helgen så vann vi mot dom som kom 1:a, så omöjligt kommer det absolut inte att bli.
Men jag är faktiskt nervös. Det är jag jämt inför fotbollsmatcher. Jag tror att det är den sortens nervositet som kallas för "fjärilar i magen", för det är ungefär så det känns. Det liksom killas i magen på mig.
Fast jag kan typ inte spela utan dom där fjärilarna, för dom blir som energi precis innan matchen. 
Och energi i en fotbollsmatch är ju ingeting negativt i varje fall. ( :
Resultatet får ni ikväll, håll tummarna så länge.
nervösa kramar/frida                       
image4

Dåtid och nutid

Japp, då sitter jag här för andra gången ikväll, och det har inte hänt speciellt mycket sen sist.
Jag och twinie tog en promis bort till sommarstan efter maten.
Sommarstan har alltid varit mitt favoritställe på Ekerö. Jag flyttade dit när jag var runt 5 år kanske. Då var allt helt underbart.
Det var på den tiden som alla som gillade att leka med barbiedockor var ens bästa vänner och på den tiden som man var kär i fem killar samtidigt. På den tiden som man verkligen älskade livet.
Mina föräldrar bodde tillsammans och säkert halva min klass bodde i sommarstan. På sommrarna var allting grönt och man tog en promenad på två minuter ner till stranden och åt kakor och drack saft tills lunchen var klar och man snabbt sprang hem och käkade på en solig altan.
Efter det kanske man gick ner till stranden igen, eller så tog man en fotboll och inbillade sig att man var fotbollsprofs på gräsplanen som låg kanske 50 meter från huset.
hah, tänk hur allt kan förändras. Helt sjukt.
Nu bor jag hos mamma och pappa varannan vecka, visserligen så bor dom väldigt nära varann, men förändringen är ändå stor. Vännerna har mycket större betydelse och det är mycket svårare att hitta dom. Och killar vill jag inte ens tänka på. Fast jag kan ägna Jesse Mccartney några tankar. Eller.. rätt många tankar blir det, eftersom jag inte har någon annan att tänka på.
Fyfan. Världen är orättvis.
Men hur som heslt så träffade vi Sofia i sommarstan, älskade barndomsvän bor fortfarande kvar där. Riktigt härligt att se allting igen. Så jävla länge sen jag var där, det är nästan sorgligt.
Vi pratade lite och hade det trevligt tills det blev kallt och vi tog bussen hem till lilla far som just nu sitter och snarkar ljudligt i soffan. Jag orkar varken gå ner och putta på honom eller somna med snarkandet ekandes i öronen. (om jag skulle lösa problemet genom att putta på honom, så skulle han snabbt resa sig och komma upp på övervåningen och lägga sig, och då hör jag honom ännu tydligare.)
Men jag löser det genom att proppa in två hörsnäckor i öronen och somna till lite Avril Lavigne.
Helt allvarligt så finns det typ ingen i mitt plugg som gillar Avril. Men det är för att dom alla har IG i engelska, för det jag verkligen älskar med henne är hennes texter. Dom är underbara och vilket humör man än är på, så finns det alltid en låt som man känner igen sig i.
..Kanske inte just för tillfället, för nu har jag ingen aning om vilket humör jag är på. Det känns som om någon skulle kunna göra något mot mig, vad som helst, det spelar ingen roll vad, och jag skulle kunna både garva och gråta.
Jag skulle nog kalla det för att vara "jättetrött".
godnattkramar/ frida
image3image2

Frida's

Hejsan.
Det är lördag eftermiddag och jag har suttit och spanat in en massa bloggar typ hela dagen.
Jag menar, alla har en, så varför inte jag? (a)
Har egentligen inget speciellt at skriva om, så jag begär inte att någon ska läsa, utan jag antar att det mest är för min egen skull som jag precis bestämmde mej för att en gång om dagen sitta och skriva ner händelser ur mitt snart 14-åriga liv.
Alltså, denna lördag ringde min väckarklocka klockan kvart över nio, för jag hade nämnligen bestämt mej för att gå upp och kolla på när SKÅ F-94 spelade match, och när jag har bestämt mig för något då blir det så. oftast.
Dom spelade riktigt bra och borde ha vunnit, men det blev 1-1 mot sollentuna.
Efter det så åkte jag hem, moffade i mig våfflor med glass och spelade sen fotboll ute i ösregnet med tvillingen min.
Efter det har det inte hänt så mycket. Jag sitter här och försöker fundera ut lite planer för kvällen, men det går inte speciellt bra eftersom det mesta beror på vädret. Jag vill ha härlig kvällssol, rödorange himmel och nästan vindstilla. Men för tillfället ser det ut att blir raka motsatsen. usch!
..när man äntligen har fått för sig att det är sommar? Aja, min pappa verkar inte bry sig i varje fall, för han satte nyss igång grillen nere på våran lilla radhus-altan. Så jag antar att han snart kommer vilja ha någons hjälp med dukningen, och eftersom syster ligger i badet så blir väl den där "någon" jag.
Skriver väll snart igen, antar jag. hah
puss/ frida

image1

RSS 2.0